keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Vähän väsähtänyt merimiesnukke

Jokunen vuosi sitten menin yhdelle kirpparille ja heti ensimmäisessä pöydässä joku oli laittamassa jotain tavaraa. Katsahdin sinnepäin, kun tyttö laittoi tämän merimiehen pöydälleen, ja hämmästykseni oli suuri, kun otin nuken käteeni. Siinähän on Marttojen merkki neulottuna housunlahkeessa!!! Olisin kysynyt tytöltä mistä nukke oli peräisin, mutta myyjä oli hävinnyt samantien näköpiiristä. Harmitti kyllä vielä jälkeenpäinkin, kun uppouduin niin tutkimaan nukkea, että myyjä kerkisi lähteä.
Merimies on neulottu muuten, paitsi kasvot ja kädet kyynärpäistä alaspäin on ommeltu jostain paksusta kudonnaisesta. .Kasvot, parta ja hiukset on ommeltu langalla.Täytteenä on jotain pehmoista ja vaaleaa, ei kuitenkaan ole pumpulia. Jalkateriä ei varsinaisesti ole, vaan pyöreät pahvit on kiristetty housun lahkeen sisään. Toisessa pahvissa on  nimi Gunnal ja numeroita.Itse ajattelin, että olisiko vaikka Turun Martat tehneet näitäkin??? Jos jollakulla olisi tietoa tästä nukesta, olisi oikein kiva saada tietää tämän merimiehen tarina...!  Minusta tuo vanha apina sopii niin hienosti kaveriksi tälle vähän reissussa rähjääntyneelle merimiehelle.

1 kommentti:

  1. Heips! Sulla on ihania nukkeja yms. sivuillasi. Minäkin olen neulonut ja virkannut eri aiheisia hahmoja...jos haluat vilkaista niin tässä osoite: www.ristipistoja.wordpress.com

    VastaaPoista