sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Sotilasasuinen nukke

Tämä sotilasasuinen nukke on jostain 1900 -luvun alusta ainakin. Mielestäni tämä urhea sotilas  muistuttaa kovasti nykyajan poikien nukkeja., mutta on tehty vähän eri materiaaleista. Pää ja jalkaterät on tehty puusta ja vartalo on kangasta ja rieputäytteinen, Pituus on n. 33 cm. Napit ja olkamerkit on tehty ohuesta pellistä.

Näyttäisi, että nukke olisi löytynyt jostain vintiltä, sillä siinä oli vaatteissakin vielä sahajauhoja, kun mieheni osti nuken kirpparilta useita vuosia sitten. Joku isä ja äiti varmaan ovat iltapuhteinaan tehneet tämän lapselleen, ehkä pojalleen?

Kyllä se ennenvanhaan oli niin erilaisia ne illat kotona. Sitä puuhailtiin ja rakenneltiin erilaisia juttuja yhdessä ja ei ollut niin kiireistä tämä elämänmeno.
Itse ajattelen paljonkin juuri näitä asioita, että mitä mieltä on elää elämänsä kiireesti touhuten? Kyllähän se  yhteiskunta tavallaan pakottaa meidät siihen, mutta joskus se raja tulee vastaan.
Monesti ihminen sairastuu jotenkin, oli se sitten henkistä tai fyysistä, ja  silloin sinut  pakotetaan pysähtymään edes hetkeksi.....tai sitten tulee niinkuin "herätys" ja irtaantuu kokonaan tästä ns. oravanpyörästä ja löytää tyydyttävämmän elämäntavan elää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti