sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

PAPERINKERÄYSNUKKE

Olen itseeni aika tyytymätön, kun vierähti näin paljon aikaa, ennenkuin pääsin taas kertomaan nukeistani.
Mutta kai se on parempi myöhään, kun ei milloinkaan. :)
Tässä olisi nyt "PAPERINKERÄYSNUKKE", ja nimensä nukke on saanut ihan siitä, että paperinkeräyksellä saatiin nukkeja ostettua edullisesti.
Nukke on -50-luvulta , kovamuovinen n. 40 cm pitkä nukke.
Luultavasti nukkemuotti on Itä-Saksasta. Nukella on niinkuin näkyy ,muotoillut hiukset . Tätä nukkea tehtiin keltaisella ja ruskeilla hiuksilla.
Raajoissa on kumilanka kiinnitys.

"Sodasta hiljalleen toipuva Suomi eli jatkuvassa raaka-ainepulassa. Tuolloin Paperinkeräys Oy lähti mukaan talkoisiin pulaa lievittämään." Näin on kirjoittanut  Nukke ja Nalle -lehti asiasta.
Tosiaan, lehtiä kerättiin ja paperinkeräyspaikoissa punnittiin ne ja saatiin sitten painon mukaan eri arvoisia seteleitä.
Seteleillä pystyi sitten omakustannushintaan lunastamaan nuken, pöytähopeita, kellon, mekaanon tai kielikursseja.

Paperinkeräysnukkejakin oli  kahdella erilaisella muotilla tehtyjä. Toista nukkemallia en ollut koskaan edes kuullut olevankaan, ennenkuin näin Nukke ja Nalle -lehdestä jutun. Tätä toista mallia tehtiin myös " tummaihoisena", ja sen nuken kyllä olen nähnyt itse jossain ja harmittaa, kun en ostanut nukkea.

Täällä Joensuussa on nyt ihana aurinkoinen päivä. Vaikka onkin pääsiäinen, niin en malttanut olla vähän rapsuttelematta pihamaata. Lapsuudessani pääsiäisenä ei tietenkään saanut tehdä töitä  vaan se piti pyhittää ja viettää lepopäivää. Kyllähän silloin tietenkin leikittiin ja etsittiin suklaamunia, jotka pääsiäispupu oli piilottanut yöaikaan.
Nyt on menty siihen, että kaikki kapakatkin taitavat olla pääsiäisenä auki. Mielestäni tällainen menettely ei ole lapsillemme ollenkaan hyväksi. Kyllähän toki ymmärrän yrittäjiä, kun itsekin olen alalla, mutta lepopäivät kun kuuluisivat myös pienyrittäjille. Moni pienyrittäjä kun ei pysty pitämään ulkopuolisia töissä, vaan kaikki on revittävä omasta selkärangasta mieli pärjätä.

OIKEIN RAUHAISAA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE LUKIJOILLE JA ASIAKKAILLEMME!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti